Dodgersien tarina

Johnny & the Dodgers on suomalainen 1950-luvun rock'n'rollia soittava yhtye Tuusulan Hyrylästä. Yhtye sai levytyssopimuksen Vexi Salmen Levytuottajat Oy:n Rockin'-levymerkille voitettuaan vuoden 1979rock-kuninkuus-tittelin. Vuonna 1980 ilmestynyt toinen albumi julkaistiin Johnny & the New Dodgers -nimellä. Nyt mukaan oli rumpuihin tullut Rock-Ola ja bassoon Anssi Mononen. Yhtye hajosi syksyllä 1980. Yhtyeen keulakuva Pasi Hailio palasi lavoille 1992 taiteilijanimellä Tony Montana. Hän voitti Ylen ykköstähtikisan 1993 ja hänet palkittiin Emmalla samana vuonna.

Vuonna 2010 Johnny & The Dodgers aktivoitui uudelleen Pasi Hailion johdolla. Ensimmäiset keikat olivat vappuna 2010. Yhtye solmi myös levytyssopimuksen Turenki Records Oy:n kanssa ja Olli Haaviston tuottama comeback-levy Matkaa teen ilmestyi syyskuussa 2010. Levyltä löytyy 14 kappaletta, joista yksi on täysin uusi rautalankakappale. Levy on laulettu suomeksi ja sisältää kappaleita, joiden alkuperäislevyttäjiä ovat olleet muun muassa Everly Brothers, Elvis Presley, Eddie Cochran ja Chuck Berry.

Nykyään kokoonpanossa soittavat  Teukka aalto kitara ja laulu, Sakke Pyykkönen Basso, sekä Pasi Hailio kitara ja laulu.


Pasi "Johnny" Hailio

Laulu

Milloin aloitit musahommat?

- 1978 perustin Johnny&the Dodgersin ja näin ilmoituksen Suosikista, jossa haettiin rock-kuningasta vuodelle 1979. Siitä se sitten lähti. Sitä ennen oli kaveriporukassa tullut soiteltua.

Missä bändeissä/seteissä olet soittanut?

- Dodgersin lisäksi oli Teukan kanssa kokoonpano nimeltä Desperados, jolla teimme ainakin yhden keikan. Sooloartistina soittelin siellä täällä. Vuonna 1985 kiersimme Suomea tv-kokki Jyrki Sukulan kanssa katusoittajina. Vuonna 1991 tein ensimmäisen singlen pitkästä aikaa, bändin nimi oli katusoittotaustasta johtuen Tony Montana & Top secret. 1993 voitin Ykköstähtikisan ja sain Vuoden Miestulokas -Emman. Tony Montana -nimellä olen tehnyt myös duokeikkoja eri säestäjien kanssa. Nyt uutena on lapsille suunnattu Palomestari Ruisku ja Kesämies Kalle, jonka tiimoilta on keikkailtu noin viisi vuotta.

Mikä innostaa eniten Johnny&The Dodgersissa?

- Tuntuu, että nyt olen palannut taas juurilleni. Meillä on hyviä melodisia biisejä ja tietysti rokkia. Lisäksi toinen solisti on hieno lisä tähän uuteen kokoonpanoon.

Ketkä/mitkä ovat musiikilliset esikuvasi?

- American Graffiti sai aikanaan innostumaan fiftarimusaan. 60-luvun kotimainen popmusiikki on myös lähellä sydäntä.

Mainitse pari mielibändiäsi tai -artistiasi ja nimeä kolme suosikkibiisiäsi

- Nykyään kuuntelen monipuolisesti eri genrejä. Biisit vaihtelevat fiiliksen mukaan, mutta tykkään hyvistä melodioista, missä saa sanoista selvää

Sakari "Sakke" Pyykkönen

Basso

Milloin aloitit musahommat?

- Musahommat aloitin seitsemänvuotiaana harmonikan soitolla. Keravan musiikkiopistossa aloitin kymmenvuotiaana basso-opintoni.

Missä bändeissä/seteissä olet soittanut?

- Olen soittanut muun muassa näissä: Hot Licks, Rock Ola & Freewhealers, Freewhealers Feat. Aikka Hakala, Cee Cee Rider Kiertue sekä Johnny Filter Band, joka toimii edelleen.

Mikä innostaa eniten Johnny&The Dodgersissa?

- Dodgersissa innostaa se, että soitan rautaisten rock´n rollin ammattilaisten kanssa. Pidän suurena kunniana, että minua kysyttiin bändin basistiksi.

Ketkä ovat musiikilliset esikuvasi?

- Esikuviani ovat muun muassa Stray Cats, Lee Rocker ja High Noon. 

Mainitse pari mielibändiäsi tai -artistiasi ja nimeä kolme suosikkibiisiäsi 

- Stray cats, High Noon, Melrose, Eagles, Rauli Badding Somerjoki ja Agents. Suosikkibiisejäni ovat Lokki, Stray Cat Strut ja New kid in town.

Teukka Aalto

Kitara & Laulu

Milloin aloitit musahommat?

- 1979 perustin ensimmäisen keikkailevan bändin nimeltä Grease Boys. Siitä asti musiikin luonne ja tyyli on ollut samansuuntaista.

Missä bändeissä/seteissä olet soittanut?

- Housewreckers, Deathrow, Teucca & his Rhythm Aces, Teukka & his Jayhawkers. Lisäksi olen ollut taustamuusikkona Gene Summersille, Hayden Thompsonille, Ronnie Dawsonille, Hank Edwardsille, Jussi Raittiselle ja Rock-Jerrylle. Pasin kanssa meillä oli Desperados -niminen bändi.

Mikä innostaa eniten Johnny&The Dodgersissa?

- Ohjelmistossa on huippuhienoja, kultaisia biisejä. Niitä saa soittaa alan kovimpien muusikoiden kanssa ja tuntea taas olevansa nuori jolppi kitara kädessä. Tämä vaan tuntuu niin omalta jutulta. Voisin mennä vaikka naimisiin tämän bändin kanssa - nyt ollaan vasta kihloissa.

Ketkä ovat musiikilliset esikuvasi?

- Yleensä kaikki 50- ja 60-luvun musaan kuuluneet isot ja ei-niin-isot nimet. Pitkän linjan muusikkona olen saanut paljon vaikutteita vaikka ja mistä. Yksi ensimmäisiä innostajia tähän genreen oli juurikin Johnny and the Dodgers. Uudemmista artisteista pidän esimerkiksi Chris Isaakin tuotannosta.

Mainitse pari mielibändiäsi tai -artistiasi ja nimeä kolme suosikkibiisiäsi

- Tykkään kuunnella musiikkia monipuolisesti, mutta Elvis, Eddie Cochran ja Olavi Virta ovat ajan saatossa varmaankin soineet eniten grammarissani. Biiseistä on kolahtanut vahvimmin ehkäpä Elviksen Hound Dog, Chris Isaakin Wicked Game ja Olavi Virran Johnny, mua muistathan.